EKSKLUZIVNA PONUDA ZA REZIDENCIJE
SAZNAJ VIŠE
EKSKLUZIVNA PONUDA ZA REZIDENCIJE
|

Donacija Vrijedna Preko 30.000 Eura

Kompanija Adriatic Marinas finansirala je uvođenje WiFi signala u OŠ Drago Milović i opremanje kabineta CSBH jezika i književnosti – kompletna investicija projekta iznosi preko 30.000 eura.

Porto Montenegro je finansirao uvođenje WiFi signala u OŠ Drago Milović – kompletna investicija projekta koju je kompanija Adriatic Marinas realizovala sa kompanijama Saga Montenegro i Optoinženjering, i koji su svoj doprinos u realizaciji projekta radili besplatno, u cilju podrške obrazovanju u lokalnoj zajednici, iznosi preko 25.000 eura.

Biti jedna od najmodernijih i digitalno najopremljenijih marina u svijetu nije dovoljno; Potrebno je ulagati u lokalnu zajednicu i modernizovati je u skladu sa novim tehnologijama. Najbolji rezultati takvih ulaganja se najbolje mogu postici u našim obrazovnim institucijama čiji će đaci najvjerovatnije jednoga dana i postati zaposleni na našem projektu. Pokrivanje OŠ Drago Milovic sa WiFi signalom samo je jedan od koraka ka modernizaciji okruženja u kojem se naši mališani edukuju i u kojem provode mnogo vremena. Dostupnost interneta je u današnje vrijeme postala norma svuda u svijetu pa smo sa ovom donacijom htjeli i našim osnovcima da obezbijedimo iste mogućnosti, istakao je Senior IT menadžer Porto Montenegra Predrag Milutinović.

Projekat je bio zahtijevan i izazovan – škola je arhitektonski neobična sa dugačkim hodnicima prilikom čije gradnje se koristila velika količina betona i armature pa nije bilo jednostavno odrediti lokacije uređaja koji emituju WiFi signal kako bi dobili maksimalnu pokrivenost. Naš dugogodišnji partner Saga Montenegro je u tome uspjela i velikodušno u toku ljetnog raspusta montirali su i konfigurisali kompletan WiFi system. Razvučeno je preko 300 metara CAT6 kabla koji je vođen kanalicama i montirano je 6 Access Point-a. Ove radove je takođe u vidu donacije izvodio naš dugogodišnji partner Optoinženjering iz Porgorice. Želio bih da se zahvalim Ivanu Bojanoviću – izvršnom direktoru firme Saga Montenegro kao i Vladimiru Slaviću – izvršnom direktoru firme Optoinženjering koji su donirali svoje vrijeme i materijale za uspješno izvršenje ovoga projekta, dodao je Milutinović.

Kabinet maternjeg jezika, odnosno CSBH jezika i književnosti zahtijevao je kupovinu tehniče opreme za izvođenje na ovom predmetu, kompjuter i projektor, ali i uređenje kabinetskog enterijera – krečenje, renoviranje parketa, venecijanera i zavijesa, i drugo. Saradnja sa Porto Montenegro je već duže vrijeme veoma uspješna – svake godine se realizuje po jedan koristan projekat u cilju poboljšavanja uslova rada u školi. Vrijeme u kome živimo traži savremene uslove i drugačiji način rada u učionici. Nije više dovoljna samo knjiga, tabla i riječ nastavnika – brojni i zanimljivi sadržaji biće dostupni nastavnicima i učenicima sa korišćenje na času sa ovim donacijama, istakla je direktorka OŠ Drago Milović Ružica Lazarević.

Porto Montenegro je prethodnih godina finansirao renoviranje muzičkog i likovnog kabineta, renovirao i opremio školsku biblioteku, kao i informatičku učionicu.