EKSKLUZIVNA PONUDA ZA REZIDENCIJE
SAZNAJ VIŠE
EKSKLUZIVNA PONUDA ZA REZIDENCIJE
|

Intervju Ivan Rudolf Gajic

Sezona ljeto 2018 oborila je rekorde u hotelu Regent – koji su realizovani profesionalni uspjesi velikog prvog hotela za pet zvjezdica u Boki Kotorskoj?

Hotel Regent Porto Montenegro je zasigurno jedan od dobitnika u turistickoj sezoni 2018. godine. Ove godine tokom sezone smo ostvarili 5 600 više nocenja nego u istom periodu prošle godine te ocekujemo da cemo tek 2019. završetkom krila Baia ostvariti najbolje rezultate. Rezultati ostvareni ove godine kruna su kontinuirane i intenzivne promocije destinacije tokom 4 godine poslovanja te su rekordno pozitivni rezultati izašli na vidjelo. Pomenute brojke i uloženi napori rezultat su odlicne procjene primjene koncepta luksuznog turizma u Crnoj Gori. Ovaj koncept u svijetu a posebno u regionu bilježi najbolje rezultate te su postignuti rezultati potvrda isplativost promocije ka izabranim ciljnim grupama i tržištima koje radimo samostalno ili u saradnji sa Porto Montenegrom, lokalnom i nacionalnom turistickom organizacijom.

Koje su planirane aktivnosti i hotelski paketi koje cete nuditi u postsezoni?

Kreiranje novih sadržaja i inovativnih ponuda za naše brojne ciljne grupe su naša svakodnevica – taj nam je zadatak izuzetno inspirativan jer se nalazimo u Crnoj Gori koja je geografski i pejzažno toliko atraktivna – do mjere da je to vidljivo vec pri slijetanju aviona. Brojne kulturne znamenitosti, bogata istorija, izuzetna gastronomska i enološka ponuda su dragocjeni elementi koji mi kao kolektiv s iskustvom u razvoju razlicitih turistickih destinacija sa velikim zadovoljstvom pretvaramo u interesatan sadržaj.

Porodicnim paketom u Crnoj Gori želimo da ponudimo mogucnost odmora na novoj i atraktivnoj destinaciji te kroz atraktivan program nadoknadimo manjak vremena roditelja koji žive u urbanim sredinama poput Londona, Berlina, Pariza i drugih svjetskih metropola. Kroz pažljivo kreiran aranžman koji obuhvata pregršt porodicnih aktivnosti u prirodi, hotelu i Porto Montenegro-u porodicama omogucavamo kreiranja zajednickih uspomena i makar na kratko povratak porodicnim vrijednostima. Trend izuzetno užurbanog tempa života nas je inspirisao te smo kreirali cetvorodnevni paket aranžman aktivnog odmora koji obuhvata planinarenje od Krstaca do Kotora, vožnju biciklom od Kotora duž prekrasnog starog puta koja okružuje zaliv sve do hotela, te fitness aktivnosti slicnim trenerom tempom i dinamikom prilagođenim fizickoj spremnosti gosta. Kroz ovakav atraktivan program gosti ce imati mogucnost da se upoznaju sa ljepotama Boke, uživaju u
jedinstvenim krajolicima i borave na cistom vazduhu sa ciljem da se odmore i vrate potpuno spremni u nove radne obaveze.

Koja je dalja strategija prodaje – koja su atraktivna regionalna i globalna tržišta, i zašto? Da li postoje neke posebne ciljne grupe kojima se obracate i kako?

Naša strategija obuhvata kljucna tržišta Velike Britanije, Sjedinjenih Americkih Država i Rusije međutim konstantno pratimo trendove u skladu sa kojima se naša strategija prodaje prilagođava i kontinuirano nadopunjava. Ona takođe zavisi i od promjena te razvoja avio linija na tri aerodroma (Tivat, Dubrovnik, Podgorica) koja promovišemo kao glavne vazdušne kapije za posjet Crnoj Gori te ostalih brojnih poslovnih prilika. Regionalna tržišta su pretežno aktivna u pred i postsezoni – iako je sjajna vijest da je tržište Srbije bilo na top 5.mjestu u julu i avgustu.

Vaša poslovna biogra‚ja je interesantna, pogotovo u segmentu „ turisticke industrije luksuza“?

Moja biografija je pretežno vezana uz razvoj hrvatskog hotelijerstva i kroz proteklih 13 godina iskustvo sam stekao u najboljim hotelima i grupacijama na najinteresantnijim lokacijama u Hrvatskoj pocevši od Zagreba, Splita i Dubrovnika i neko kratko vrijeme na kvarnerskim ostrvima. Tokom svoje karijere shvatio sam da su luksuz i luksuzni turizam relativni pojmovi te ga svaka kompanija predstavlja i pozicionira drugacije. Ponosim se razumijevanjem širine tog pojma, sadržaja, preduslova i realizacije koje luksuzni turizam obuhvata. Posao koji radim me ispunjava iz prostog razloga što sam okružen ljudima koji putuju i onima koji im nastoje uljepšati odmor ili posjetu. Upravo ta pozitivna energija utice na radnu atmosferu i upucuje na kontinuirani
profesionalni razvoj.