EKSKLUZIVNA PONUDA ZA REZIDENCIJE
SAZNAJ VIŠE

Sajmovi nautike

Svako ko se bavi jahting industrijom zna da je sajam u Dizeldorfu najveći evropski „tržišni brod brodova”, i tim Porto Montenenegra je, svake godine, dio ove jahting komunikacione platforme.

Ove godine, sajam je imao rekordnih preko 1900 izlagača iz 68 zemalja koji su u Dusseldorf Exhibition centru prezentovali luksuzne jahte i jedrilice, opremu za ronjenje, jedrenje, kao i najsavremenije nautičke “igračke” namijenjene zabavi na vodi, pod vodom ali i uz obalu. I ove godine više od 50.000 jahting industrijalaca, brodograditelja, brokera, kapetana i ljubitelja plovila na vodi, doputovalo je u Dizeldorf za vrijeme sajma.

Međunarodni forum za svjetske premijere novih jahti i jedrilica, i ovo je savršen trenutak da svim našim partnerima i jahting industrijalcima objavimo velike vijesti o brodogradilištu u Bijeloj, i ambiciju zasnovanu na kvalitetu partnera da budemo jedno od najboljih na Mediteranu. I ove godine bilježimo veliko interesovanje njemačke i internacionalne klijentele za marinu i nautičko naselje koje nudi cijeli set aktivnosti za sve vrste odmora – od aktivnosti na vodi i raznovrsnih sportskih dešavanja do uzbudljivih umjetničkih i zabavnih događaja. Crna Gora je prepoznata kao jahting destinacija sa našom marinom koja nudi beskompromisnu uslugu ujedno sa pogodnostima pri zakupu vezova, istakao je Senior PR i Marketing menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić.

Popis od preko 60 zemalja izlagača je bio vrlo raznolik – najveći međunarodni izlagači su iz Njemačke, Holandije, te slijede Italija, Francuska i Velika Britanija. Važna informacija, koja se tiče njemačkog tržišta, je da avio kompanija Eurowing od marta uvodi letove za Tivat iz Berlina, Dizeldorfa, Sajam nautike u Dubaiju Minhena, Hamburga i Štutgarda.

Sajam nautike u Dubaiju

Porto Montenegro će se predstaviti na 27. Internacionalnom Sajmu nautike u Dubaiju (Dubai International Boat Show – DIBS), od 26. februara do 2. marta.

Ovaj sajam je sjajna komunikacijska platforma za još jedno predstavljanje kapaciteta tivatske marine od 450 vezova i rezidencijalnog dijela.

Činjenica da Porto Montenego na vez može prihvatiti i najveće jahte na svijetu, dužine čak do 250 metara, crnogorsku marinu svrstao je na poziciju svjetskog lidera, a sajamski nastup u Dubaiju je odlična prilika za predstavljanje ovoj nautičkoj klijenteli – Porto Montenegro je na ovom tržištu već prepoznat kao jahting destinacija koja nudi beskompromisnu uslugu, ujedno sa pogodnostima pri zakupu vezova, ističe marina marketing koordinatorka Jovana Živković.

Regionalno plemstvo i bogati kupci iz Bahreina, Kuvajta, Katara, Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata pridružiće se hiljadama posjetilaca iz Afrike, Azije i velikom broju kapetana, vlasnika brodova i ljubitelja nautike koji dolaze iz Evrope i Amerike. Ovaj podatak potvrđuje porast značaja Ujedinjenih Arapskih Emirata u internacionalnoj industriji luksuza i lifestyle događaja, a samim tim predstavlja novo izazovno tržište za Porto Montenegro. Prednost pozicioniranja Crne Gore kao nove destinacije za UAE jeste dobra avio povezanost, kao i činjenica da građanima Emirata nije potrebna viza za ulazak u Crnu Goru.